Welkom

Henk Plessius (1949) heeft na zijn studie aan de Technische Universiteit Twente een brede ervaring opgebouwd in het ICT-onderwijs. Hij heeft ervaring opgedaan als docent, curriculumontwikkelaar en manager in het HBO, het universitaire onderwijs en het bedrijfsleven. Zijn aandacht ging daarbij vooral uit naar vraagstukken op het snijvlak van organisatie en informatievoorziening en naar modellering.

Van 2004 tot 2011 was hij als opleidingsmanager verantwoordelijk voor de ICT-opleidingen van de Hogeschool Utrecht. Begin 2011 heeft hij die taak neergelegd om zich weer bezig te kunnen houden met onderwijs en onderzoek. Binnen het lectoraat Architectuur van Digitale Informatiesystemen (ADIS) is hij verantwoordelijk voor de onderzoekslijn de waarde van architectuur. Daarnaast is hij vandaag de dag ook actief op het gebied van e-Leadership.

  Welcome

After graduating at the University Twente, Henk Plessius (1949) has worked in ICT-education. His experience in higher education ranges from lecturer and curriculum developer to consultant and manager. He is interested in problems regarding the interface between organization and information, as well as in modelling.

From 2004 to 2011 he has been head of the ICT educational department of the University of Applied Science Hogeschool Utrecht. In the spring of 2011 he has returned to educational and research activities. In the research group Enterprise Architecture he is responsible for the research on the Value of Architecture. Noweadays, he is active in the field of e-Leadership as well.